- ارسال شده در ۱۳۹۷ بهمن ۳۰ ساعت ۲۲:۵۶
- توسط تحریریه
- ۰ نظر
- در
استارت آپ ؛ از ایده تا کسب و کار
استارتاپ ها شرکتهای نوپایی هستند که معمولا بر پایهی ایدهای نو شکل میگیرند. ایدهای که در بدو شکل گیری هیچ چیزش مشخص نیست و ریسک بالایی دارد. مدل کسب و کار در آغاز کار مشخص نیست و حتی بخش مشتریان در نظر گرفته شده نیز در حد فرض است. از بهترین مثالها و موفقترین استارتآپهای جهان میتوان به گوگل، مایکروسافت، اپل و... اشاره کرد. شرکتهایی که با یک ایدهی ساده شروع به کار کرده و به درآمدهای میلیاردی رسیدهاند و امروز بر دنیا تاثیر میگذارند.
استارتاپ یک سازمان موقت است که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار تکرارپذیر و مقیاس پذیر بوجود آمده است.
در واقع استارتاپ یک شرکت کارآفرینی است، استارتاپ ها، معمولا حول ایده های نوآورانه و خلاقانه بنا می شوند. در واقع فرد یا افرادی خوشفکر، با ایده های نو، در جستجوی روش هایی برای کسب درآمد از آن ایده و تولید انبوه محصولات یا خدمات مبتنی بر آن ایده هستند. نوآوری در استارتاپ ها، به شکل نوآوری در بازار یا نوآوری در محصولات و خدمات خود را نشان می دهد.
معمولاً یک شرکت نوپای موفق قابلیت رشد بیشتری نسبت به یک شرکت جا افتاده دارد، یعنی میتواند با سرمایهای کمتر، نیروی کار یا زمینهٔ رشد بیشتری نسبت به شرکتهای قدیمی داشته باشد.
البته نمی توان به هرشرکت نوپایی استارت آپ گفت شرکت های مقلد از نمونه های دیگر، شرکت هایی که ازکارمندان ناراضی یک شرکت بزرگ به وجود آمده و امثال این ها را نمی توان در زمره شرکت های استارتاپ جای داد.
روند کلی کار استارتاپ ها به این شکل است که با چند نفر از دوستان نزدیک شروع به کارمی کنند. شرکتی را ثبت کرده و مدیر عامل آن شرکت مشخص می شود، پروژه کم کم پیشرفت می کند و تعداد پرسنل زیاد خواهد شد این اتفاقی است که بطور پیش فرض در هر استارتاپی رخ می دهد.
پس ایده راه اندازی کسب و کار حرف اول را می زند، ایده را بسنجید، ارزیابی کنید و بعد تصمیم به ایجاد شرکت بگیرید! از منطقی که اول شرکت بزنید، ثبت کنید و مراحل قانونی را طی کنید، اجتناب کنید. مراحل قانونی و ساختار اداری ایده شما را خشک می کند. ایده را رشد دهید بعد قانون و شرکت را در درون آن قرار دهید.
یک نقطهی خوب برای شروع افرادی هستند که در دور و بر شمایند و به آنها دسترسی دارید. ایدههای بزرگ همانند یک کاتالیزور همه چیز را به حرکت در میآورند، اما در نهایت در پایان روز تنها فاکتوری که موفقیت یا شکست شرکت شما را مشخص میکند تیمی ست که استخدام کردهاید.
ترکیب یک ایده بکر، تیم منسجم و هدفمند و یک لیدر کوشا می توان یک استارتاپ موفق راه اندازی کرد و در اندک زمانی به موفقیت های چشم گیری رسید.